Categorie├źn
Afleveringen

#28 Fanatiek supporter met oog voor mooie anekdotes

Rotterdammer Harry Hamer is al van kleins af aan supporter van de club. In zijn jeugd bezoekt hij veel uit- en thuiswedstrijden en maakt daarbij het nodige mee. Van een duik in de Hofpleinfontein (1980) en gesloopte hekken bij een groot verlies in Amsterdam (1983) tot de wedstrijd van de ommekeer in Eindhoven (1991): Harry was er bij en kan daar prachtig over vertellen.

Zo is er het moment na afloop van de inmiddels legendarische uitwedstrijd bij PSV. Wanneer John de Wolf zijn shirt het uitvak ingooit valt het recht voor de voeten van Harry. Hij stopt het in zijn jas en heeft het een jaar of tien keurig opgevouwen in de kast liggen. Toch raakt hij het shirt dan kwijt. Ook benieuwd waardoor? Luister en huiver! ­čśë

Harry Hamer met een uniek collectors item en met de Voetbal International Special over 50 jaar Europacup 1 (2020)

De aflevering wordt opgenomen in Caf├ę ’t Haantje, gewijde grond voor Feyenoordsupporters. We zitten schuin tegenover de tafel waar Ernst Happel vroeger dagelijks zat te kaarten. Zo’n historische plek past goed bij Harry, die veel weet van de geschiedenis van Feyenoord. Hij heeft ook nog eens een ongeopend en daarmee uniek flesje bier meegenomen: Feyenoordbier uit 1970 van de brouwerij Oranjeboom. Een relikwie die de familie waarschijnlijk nooit meer zal verlaten.

Harry houdt van het Legioen en alles wat daarbij komt kijken, maar stoort zich tegelijkertijd ontzettend aan het gedrag van een aantal supporters de laatste tijd. Harry: “Weten dat de club onder een vergrootglas ligt en dat er forse boetes op staan. Maar t├│ch vuurwerk afsteken en daarmee de club benadelen. Als je zegt van je club te houden, doe dat dan gewoon niet. Met overal in het stadion rood-witte en groen-witte vlaggen maak je ook sfeer, maar benadeel je de club niet.” We spreken over de rol van de UEFA, het blokkeren van trappen en het volgen van regels.

Twee recente specials van Voetbal International waar Harry aan meewerkte (2021 en 2020)

Harry werkt al zo’n dertig jaar bij Voetbal International. Als eindredacteur is hij verantwoordelijk voor de verzorging van het eindproduct: hij maakt de teksten passend, zorgt voor de koppen. In deze aflevering legt hij uit wat het werk als eindredacteur bij VI inhoudt en aan welke rubrieken hij graag zelf meeschrijft. Hij leest voor uit eigen werk, uit de special van VI over 50 jaar Europacup 1 (2020)!

Luister hier (of in jouw eigen podcastapp) naar de prachtige verhalen van Harry!
Het unieke flesje bier zal de familie Hamer nooit meer verlaten

Laatste aflevering van 2021

Na een start in de lente van 2020 is de serie non-stop doorgegaan tot nu al weer de laatste aflevering van 2021. Komende tijd gaat de Feyenoord BoekenCast met vakantie en daardoor komen er in 2022 nog slechts sporadisch wat afleveringen online is de verwachting! Heb jij zin om mee te doen? Check deze pagina en ik hoor van je!