Categorieën
Afleveringen

#21 Dat je hart een sprongetje maakt als het Feyenoord Magazine op de mat ligt

Sinds 2007 werkt de journalist en schrijver André van Kats voor Feyenoord. Vele honderden artikelen, interviews en reportages heeft hij in de loop der tijd over de spelers van onze club gemaakt. In zijn beginperiode was er nog de tweewekelijkse Feyenoord Krant, maar die werd al snel na zijn komst vervangen voor het maandelijkse Feyenoord Magazine. Inmiddels is André coördinator van het glossy officiële Feyenoord Magazine dat 4x per jaar verschijnt.

Voor journalist André van Kats blijft er weinig geheim binnen de club.

In deze aflevering van de Feyenoord BoekenCast praten we niet alleen over het Feyenoord Magazine, maar ook over het boek “Wij houden van die club. 36 verhalen over de liefde voor Feyenoord” (2008). Niet veel mensen kunnen het zeggen, maar André wel: het eerste boek waar hij aan meewerkte had direct een oplage van zo’n 40-50.000 stuks! Ook praten we over zijn mooie boek “Boskamp. Leven met Feyenoord” (2016), waarin hij één seizoen lang Feyenoorder Jan Boskamp dicht op de huid zit en een prachtig portret van hem neerzet.

De aflevering is opgenomen in het Maasgebouw naast De Kuip.

André leest voor uit “De snor van József Kiprich” van Michel van Egmond (wiens plek op de redactie bij Feyenoord André overnam in 2007). Want de intens diepe liefde voor de club: waar komt dat vandaan, waar heeft dat mee te maken?

Als een ware toegift leest André ook nog een stuk voor uit zijn eigen boek “Boskamp – Leven met Feyenoord”. Die afsluiting met een boeiende anekdote over Jan Boskamp is verrassend en gaat in op het recente nieuws van de overstap van Steven Berghuis naar Ajax.