Categorieën
Afleveringen

#14 Boeken en bekers

Het best verkochte voetbalboek aller tijden in Nederland gaat over een voormalig jeugdspeler van Feyenoord. Het jaar van uitgave: 2012. De uitgever: Voetbal International. Het boek over René van der Gijp, geschreven door Michel van Egmond, brak alle verkooprecords. Het was de start van een hausse aan spelersboeken in de jaren die volgden. Aan de basis van al dat boekengeweld stond Dick Holstein. 

Dick was tussen 2008 en 2013 directeur-uitgever bij Voetbal International. In deze aflevering legt hij uit waarom het weekblad VI zich ging focussen op het uitgeven van boeken. Zo blijkt dat het dikke jubileumboek van Feyenoord in 2008 en de dure ‘stoeptegels’ over Willem van Hanegem en Coen Moulijn een rol speelden in die beslissing. Dick gaat in deze aflevering in op de kunst van het maken en uitgeven van sportboeken en alles wat daarbij komt kijken.

Dick Holstein leest voor uit eigen werk.

Eind oktober 2020 bracht Dick zelf ook een mooi boek over Feyenoord uit: “Cupfighter Feyenoord – 80 seizoenen in de KNVB-beker”. Hij neemt ons in deze aflevering dan ook mee de bekergeschiedenis van Feyenoord in en vertelt allerlei leuke anekdotes over onze club in het bekertoernooi.

Cupfighter Feyenoord (2020)
Luister de aflevering hier op de website of in jouw eigen podcast-app!

Website van Dick Holstein: Golden Goals Media

Ook meedoen aan de Feyenoord BoekenCast? Meld je hier aan.