Categorieën
Afleveringen

#13 Een herinneringsbord zou hier wel passend zijn

Architectuurhistoricus en Feyenoordsupporter Paul Groenendijk heeft een grote liefde voor nutteloze feitjes en opmerkelijke anekdotes over onze club. Hij weet er prachtig en met humor over te vertellen. 

Paul was hij in de jaren ’90 redacteur van de 45-delige reeks “Feyenoord Compleet” en schreef in 2001 (samen met Jimmy Tigges) het boek “Het lied van Feyenoord”. Hij werd mede hierdoor de eerste Professor Feyenoord ooit (in 2005). Ook maakte die kennis het mogelijk om (samen met Jan Oudenaarden) de eerste encyclopedie over een voetbalclub ooit te schrijven: “De F is van Feyenoord” (2018).

Uniek in Nederland: een encyclopedie over één voetbalclub.

We spreken over het vooroorlogse Feyenoord. Over het terrein op de hoek van de Kromme Zandweg/Dordtsestraatweg. Over de vele kampioensfeesten uit die tijd. Over de spelers van toen. Over het verschil tussen toen en nu in de stadiondiscussie. En we doen dit allemaal op een gepaste historische locatie. 

Paul Groenendijk leest voor uit Feyenoord-boek.
Paul Groenendijk leest voor op de hoek van de Kromme Zandweg / Dordtsestraatweg.

Veel luisterplezier!