Categorieën
Afleveringen

#4 De grootsheid van onze club zit ‘m in de kleine dingen

Voetbal is zoveel meer dan alleen de 90 minuten wedstrijd. Als Feyenoord-supporter Rinus Verhart terugdenkt aan de uitwedstrijd tegen Glasgow Rangers in 2002, denkt hij toch vooral aan de kroegentocht samen met een Schotse supporter, waarin het de Schot was die per se de Zeeuwse band Bløf wilde vinden in één van de vele kroegen van Glasgow.

Rinus spreekt over de marathon van New York en de Feyenoorders en Spartanen die zichzelf dan kenbaar maken. Over het verschil in beleving tussen de kampioenschappen van 1993, 1999 en 2017 en wat die kampioenschappen verschillend maken van elkaar.

De snor van József Kiprich (2015)

Het zijn volgens Rinus de cultverhalen die ons groter maken, want we zijn echt niet zo goed als we denken. Hij leest dan ook een fragment voor uit het boek “De snor van József Kiprich” van Michel van Egmond, de man die wel raad weet weet met het schrijven van cultverhalen.